Bratislavské rizoto
Bratislavské rizoto fotorecept
Foto: bogar
môžem povedať že papanie na jednotku ... nech sa páči :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
mrazena alebo čerstva | |
podľa potreby | |
4 trojuholníky | |
Postup:
- 1
pripravila som si mäsko na drobné kocky a aj cibuľu ....
- 2
cibuľu som si opražila na oleji do sklovita a pridala som na drobno nakrájané mäsko .... tak aby sa zatiahlo ....
- 3
do zatiahnutého mäsa som pridala koreniny , soľ , červenú papriku ... trošku som nechala opražiť z každej strany ....
- 4
zaliala som to vodou aby sa mäso mohlo dusiť , pridala som aj majoránku a čierne korenie .... mäsko som premiešala a prikryla.... podusila som ho do mäkka ....
- 5
kým sa mäso dusilo pripravila som si slovenskú ryžu ... na kvapku horúceho oleja som dala opražiť do zlato-hneda cestovinu ....
- 6
zaliala som ju vodou ktorú som posolila a pridala som pár kvapiek oleja .... tak isto som za občasného miešania varila do mäkka....
- 7
a tu už je hotová premytá slovenská ryža....
- 8
keď je mäsko mäkké pridala som mrazenú zeleninu (hrášok , kukurica, mrkva, )a dodusila som ju spolu s mäsom do mäkka ....
- 9
pred koncom som pridala aj trojuholníky syru a roztopila som ich .... :)
- 10
hotové mäsko som zbavila šťavy ....šťavu som oddelila cez sitko od mäsa a zeleniny ....
- 11
ryžu som zmiešala s mäsom a podliala šťavou koľko bolo treba , tak aby nebola zmes suchá .... zvyšnú šťavu som použila pri servírovaní ako zdobenie ....
- 12
podávala som s uhorkami a strúhaným syrom... prajem dobrú chuť .... :)
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rizoto-fotorecept/24586-recept.html