Kuracie mäso s citrónom
1. 10. 2022
Kuracie mäso s citrónom
Zdroj: gurmanka
4
porcie
46
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
600 g
celé kuracie stehná
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
čerstvý tymián
trochu
cesnakový olej
1 strúčik
cesnak
2 ks
citrón
Postup:
1.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a dochutíme soľou. Prelisovaný cesnak zmiešame s cesnakovým olejom a dvoma lyžicami citrónovej šťavy.
2.
Citrónovou marinádou natrieme pripravené stehná, posypeme ich korením a preložíme do ohňovzdornej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút.
3.
Približne v polovici pečenia pridáme k mäsu lístky tymiánu, kolieska citróna a mäso pokvapkáme zvyšným cesnakovým olejom. Podávame so zemiakovou kašou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/28745/kuracie-maso-s-citronom/