Kačica pečená na kapuste
11. 8. 2022
Kačica pečená na kapuste
4
porcie
170
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
750 g
zemiak
1 kg
kyslá kapusta
1 ks
kačica
500 g
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 štipka
mletá červená sladká paprika
trochu
bazalka
Postup:
1.
Zemiaky ošúpeme, rozkrojíme na polovice a varíme ich približne 10 minút v mierne osolenej vode. Potom ich scedíme, dochutíme soľou, korením, paprikou a bazalkou.
2.
Medzitým dáme variť na 10 minút aj kyslú kapustu s 500 ml vody. Potom kapustu zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, mletou červenou paprikou a zmes preložíme na plech alebo do pekáča.
3.
Kačicu poriadne umyjeme, osušíme a dochutíme soľou zvonku i zvnútra. Naplníme ju ochutenými zemiakmi a zašijeme. Položíme ju na kyslú kapustu, dochutíme soľou, korením a dáme ju piecť do vyhriatej rúry.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/35856/kacica-pecena-na-kapuste/