Glazované morčacie stir-fry
Glazované morčacie stir-fry
Foto: marcelc
Rýchla letná večera, namiesto morčacieho mäsa môžte použiť kuracie stehná alebo prsia... // zeleniny by malo byť dosť na to aby sme nepotrebovali cestoviny...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g | |
1 ks | |
2 ks | |
3 ks | |
2 strúčiky | |
Glazúra: | |
1 čl | |
90 ml | |
2 PL | |
2 PL | |
2 PL |
Postup:
- 1
Najprv si pripravíme galzúru: Do malej misky dáme lyžičku kukuričného škrobu a postupne pridáme pomarančový džús, med, paradajkový pretlak a worchestrovú omáčku.
- 2
Na rozpálenú panvicu dáme cca 2 PL oleja a opražíme mäso (4 min.) a odložíme na tanier. Na tej istej panvici s trochou oleja opražíme nakrájanú cibuľku, cesnak a na hranolky nakrájané cukety (4 min.) a odložíme na tanier k mäsu. Do tretice opažíme na pásiky nakrájané papriky (8 min.).
- 3
K paprikám pridáme mäso so zeleninou, prelejeme glazúrou, pridáme nadrobno nakrájaný koriander dochutíme soľou a čiernym korením (chilli papričkou), prehrejeme a podávame.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/glazovane-morcacie-stir-fry/52903-recept.html