Španielske medailóniky
Španielske medailóniky
Španielske medailóniky
Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 30 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 4 plátky bravčovej panenky, 1 lyžička majoránu, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1/2 hrnčeka sladkého dezertného vína, 1 hrnček zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 celá škorica, 1 lyžička celého koriandra, 1/2 hrnčeka lúpaných mandlí, bylinky na ozdobenie
Postup:
1. Plátky mäsa jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme majoránom. Na panvici rozpálime olej, na ktorom mäso z oboch strán prudko opečieme. Dáme na teplé miesto.
2. Polovicu mandlí pomelieme, druhú polovicu opečieme na suchej panvici. Cibuľu a mrkvu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vo výpeku po mäse zeleninu opečieme, podlejeme vínom a vývarom, pridáme škoricu s koriandrom a varíme asi 10 minút. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme cez sitko a ešte raz ohrejeme. Do omáčky vložíme mleté aj celé mandle.
3. Mäso dáme na taniere, prelejeme omáčkou a ozdobíme bylinkami. Podávame s dusenou ryžou.
Zdroj: https://zivot.pluska.sk/recepty/spanielske-medailoniky-2