Cesnak a cibuľu nasekáme na hrubo, mrkvu a pór pokrájame na kolieska, paradajky nakrájame na väčšie kúsky a očistený zázvor nasekáme na drobno.
Bravčové líčka na víne
Bravčové líčka na víne
Bravčová delikatesa ako stvorená na nedeľný obed.
Ingrediencie:
-
1 kgbravčové líčka
-
trochusoľ
-
100 ghladká múka na obaľovanie
-
3 strúčikycesnak
-
1 ksveľka cibuľa
-
1 ksmrkva
-
1 kspór
-
2 kszrelé paradajky
-
1 ksčerstvý zázvor (10 g)
-
3 PLolej
-
1 KLčierne korenie
-
500 mlčervené víno
-
500 mlhovädzí vývar (bujón)
-
50 gmaslo
Postup:
-
1
-
2
Z bravčových líčok odrežeme blany ostrým nožom, z oboch strán ich osolíme a obalíme v hladkej múke.
-
3
Vo veľkom hrnci zahrejeme olej a obalené líčka v ňom sprudka opečieme do zlato-hneda z oboch strán. Následne mäso vytiahneme von.
-
4
Do výpeku pridáme ešte kvapku oleja a všetku nakrájanú zeleninu a zázvor. Restujeme zhruba minútku-dve a dobre okoreníme čerstvo zomletým čierny korením.
-
5
Zeleninu podlejeme červeným vínom, vývarom, všetko privedieme k varu, pridáme opečené líčka, zakryjeme a na miernom plameni dusíme zhruba 2 hodiny.
-
6
Po uvarení mäso opäť vytiahneme bokom, vývar precedíme a kúsky mäkkej zeleniny pretlačíme cez husté kovové sitko.
-
7
Precedenú omáčku privedieme k varu, pridáme maslo, mäso, odstavíme a líčka na víne môžeme servírovať napríklad so zemiakovou kašou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9550/bravcove-licka-na-vine/