Baklažány prekrojíme a vydlabeme dužinu, ktorú nakrájame na kúsky. Mäso opražíme na panvici, pridáme soľ, korenie, vegetu, prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú na drobno a necháme dusiť.
Baklažán plnený mäsom
11. 9. 2022
Baklažán plnený mäsom
Zdroj: iStockphoto
80
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
2 ks
baklažán
250 g
bravčové mäso mleté
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
vegeta
4 strúčiky
cesnak
1 ks
cibuľa
1 konzerva
paradajkový pretlak
podľa chuti
nastrúhaný tvrdý syr
trochu
olej
Postup:
1.
2.
Keď je mäso udusené pridáme paradajkový pretlak a dužinu z baklažánov a ešte chvíľu podusíme všetko spolu.
3.
Touto zmesou naplníme osolené baklažány a prikryté zapekáme v trúbe asi 45 minút. Potom baklažány odkryjeme, posypeme syrom a pečieme ešte chvíľu.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/42638/baklazan-plneny-masom/