Srnčia pečeň na slivkách
Srnčia pečeň na slivkách
- doba prípravy:
Ak máte radi zverinu, pochutnáte si iste aj na takto pripravených pečeni. Stačí len otvoriť slivkový kompót a pustiť sa do prípravy receptu.
Ingrediencie:
10 dkg | anglická slanina |
1 ks | srnčia pečeň |
1 ks | slivkový kompót |
2 ks | cibula |
podľa chuti: |
|
soľ | |
korenie na divočinu | |
tymián | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu:
Pečeň umyjeme a nakrájame na plátky. Vložíme ich na rozpálený olej a opečieme. Po otočení pridáme na dlho pokrájanú cibuľu a zavárané slivky a prúžky anglickej slaniny. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián (ak máme, tak korenie "na divočinu") a prikryjeme pokrievkou. Priebežne pečeň podlievame šťavou z kompótu. Podávame so zemiakovou kašou a zdobíme brusnicami (môžeme kompótom červených ríbezlí) a šľahačkou.
Zdroj:
http://www.varenie.sk/recept/srncia-pecen-na-slivkach/