Diviak na červenom víne so hubami
Diviak na červenom víne so hubami fotorecept
Foto: izabella929
Krásny kus diviačeho pliecka som dostala od poľovníka, ktorý chodil k nám na chatu vo vinohrade...dlho som uvažovala, ako ho urobiť, aby bol najchutnejší..robila som ho ešte na domácom červenom víne a na suchohríboch, ktoré mi daroval brat...veľmi chutné mäso..
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1 kg | |
50 g | |
1 | |
2 strúčiky | |
na špic noža | |
2 dl | |
1 PL | |
podľa chuti | |
huby
|
|
3 bobule | |
Príloha: | |
Postup:
- 1
Diviačie mäso som pred prípravou dala na 12 hodín do nálevu..voda, ocot,čierne celé korenie, nové korenie,bobkový list a borievky..mäso som vybrala z nálevu..
- 2
pokrájala som ho na plátky..
- 3
na panvicu som pokrájala údenú slaninu z mangalice, nechala som ju iba chvíľku opiecť a pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...
- 4
pridala som k cibuli štipku červenej mletej papriky a za jednu lyžicu ríbezlového lekváru...všetko som chvíľku miešala, kým sa lekvár neroztopil a potom som pridala iba máličko červeného vína...toto je základ pre mäso...
- 5
vložila som divinu...
- 6
osolila, okorenila,pridala som borievky a dusila do mäkka..počas dusenia som podlievala mäso striedavo malým množstvom vína a vody...
- 7
pokiaľ sa mäso dusilo, zamiesila som si cesto na domáce knedlíky...
- 8
varila som ich v pare 20 min..po vybratí som povrch knedlíkov potrela olejom,,,
- 9
do horúcej vody som namočila huby...
- 10
a pridala som ich už skoro mäkkému mäsu..
- 11
mäsom som ešte povarila asi 15. min...dochutila podľa potreby..hotové mäso..
- 12
knedlík som pokrájala na plátky, pridala som hotovú divinu a prajem vám dobrú chuť..
Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/diviak-na-cervenom-vine-so-suchohribami-fotore/56339-recept.html