Jahňacie kotlety na cesnakovom pyré
Jahňacie kotlety na cesnakovom pyré
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave
Foto: Luboš Pilc
porcie
príprava
na 185 °C
Suroviny
Kotlety: | |
800 g | |
20 g | |
50 g | |
50 g | |
250 ml | |
Cesnakové pyré: | |
10 hlavičiek | |
150 ml | |
500 ml | |
Postup:
- 1
Kotlety: jahňacie kotletky namarinujeme v oleji s tymianom a cesnakom asi jeden deň pred prípravou. Mäso potom sprudka opečieme na panvici z každej strany a dopečieme v rozohriatej rúre asi 10 minút na 185 °C. Vtedy by mali byť médium, čo je asi najvhodnejšia úprava tohto mäsa. Panvicu, na ktorej sme opekali mäso, použijeme na prípravu omáčky. Pridáme tymian, tmavý kurací vývar (príprava ako klasický vývar, len kuracie kosti a zeleninu opekáme do tmava a pridáme paradajkový pretlak). Odparíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.
- 2
Cesnakové pyré: cesnak ošúpeme a dáme variť do mlieka, osolíme. Uvarený cesnak scedíme a rozmixujeme, pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/jahnacie-kotlety-na-cesnakovom-pyre/36745-recept.html