Hrianky s fazuľovou omáčkou
11. 8. 2022
Cesnakové hrianky vám už nestačia? A čo tak s fazuľovou omáčkou?
- 35 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
1 kssuchú klobásu
-
1 ksbielu cibuľu
-
2 ksstrúčiky cesnaku
-
1 kskonzervu bielej maslovej fazule
-
2 - 3 ksparadajky
-
180 mlhydinového vývaru
-
2 ksvetvičky tymianu
-
1 ksoregano
-
1 ksbobkový list
-
1 lyžicačerveného vínneho octu
-
8 kshrubých plátkov chleba
-
1 ksolivový olej
Postup:
1. krok
V hrnci pri strednej teplote zohrejte olej. Pridajte klobásu nakrájanú na tenké plátky a za občasného miešania opekajte, kým nepustí tuk. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku. Opekajte 3 - 4 minúty.
2. krok
Do hrnca pridajte scedenú fazuľu, paradajky nakrájané nadrobno, zalejte vývarom a pridajte tymian, oregano a bobkový list. Duste, kým sa tekutina nezredukuje približne na polovicu. Tymian a bobkový list vyberte a pridajte vínny ocot.
3. krok
V grilovacej panvici alebo v rúre opečte plátky chleba. Jednu stranu potrite cesnakom, bohato potrite klobásovo-fazuľovou zmesou a podávajte teplé.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/cesnakove-hrianky-vam-nestacia-co-tak-fazulovou-omackou