Univerzálna syrová omáčka
Univerzálna syrová omáčka
Univerzálna syrová omáčka preto, lebo je výborná samostatne ako príloha napr. k pečenému mäsu, alebo na cestoviny, halušky... Vylepšiť ju môžme rôzne: cesnakom, šunkou, šampiónmi, olivami, sušenými paradajkami a zakaždým máme originálnu syrovú omáčku :-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
125 g, 1/2 celého | |
3 PL | |
0,5 l | |
2 ks, - črievko | |
1 kelímok | |
podľa chuti |
Postup:
- 1
Na spenenom masle pražíme hladkú múku do ružova, zalejeme 0,5l studeného mlieka a uvaríme riedku kašu, pridáme 2 tavené syry - črievka, kelímok kyslej smotany, posolíme a premiešame v hladkú omáčku, ktorá musí prejsť varom. Omáčka má mať redšiu konzistenciu. Kto má rád hustejšiu pridá si viac múky...
- 2
Môžeme pridať podľa chuti: cesnak, šunku, olivy, šampióny, sušené paradajky...
- 3
Omáčka je výborná samostatne ako príloha k pečenému, grilovanému mäsku, alebo na cestoviny, do syrového šalátu s vajíčkom je vynikajúca; preto je univerzálna :-)))
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/univerzalna-syrova-omacka/12617-recept.html