Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime olivový olej a vysypeme cibuľu s cesnakom. Posolíme a opečieme dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a opekáme kým nám mäso nezhnedne. Následne pridáme mleté čierne korenie a mletú červenú papriku - premiešame a krátko opekáme. Nalejeme vývar, premiešame a varíme 15 až 20 minút.
Bolonská omáčka
Bolonská omáčka
Výborná talianska omáčka, ktorou môžete obohatiť svoje obľúbené cestoviny.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
600 gmleté mäso
-
300 mlhovädzí vývar
-
350 glúpané paradajky
-
4 PLolivový olej
-
3 PLparadajkový pretlak
-
1 kscibuľa
-
3 strúčikycesnak
-
podľa chutisoľ
-
podľa chutimleté čierne korenie
-
podľa chutimletá červená paprika
-
podľa chutičerstvá bazalka
Postup:
-
1
-
2
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Pridáme podľa chuti soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme ju k mäsu. Premiešame a varíme ďalších 10 minút. Potom môžeme podľa chuti pridať ešte nasekanú bazalku. Premiešame a odstavíme.
-
3
Hotovú omáčku podávame napríklad s cestovinami.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/7308/bolonska-omacka/