Bolonská omáčka Talianska
17. 9. 2022
Bolonská omáčka
Zdroj: receptarka
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
200 g
bravčové mäso
200 g
hovädzie mäso
100 g
slanina
50 g
maslo
2 dl
hovädzí vývar
50 g
zeler
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 PL
rajčiakový pretlak
1 dl
biele víno
1 ks
klinčeky
soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
Postup:
Očistenú mrkvu, zeler a cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme na masle a slanine pokrájanej na kocky. Pridáme mleté bravčové a hovädzie mäso, rajčiakový pretlak, soľ a všetky koreniny, zalejeme bielym vínom a dusíme za častého miešania asi 30 minút. Omáčka má byť hustá, ale tekutá, preto ju podľa potreby zriedime vývarom. Servírujeme k špagetám alebo iným cestovinám.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/31405/bolonska-omacka/