Pstruh na rozmaríne
17. 9. 2022
Pstruh na rozmaríne
Zdroj: kuchtik1
4
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
4 ks
pstruh
soľ
1 ks
citrón
korenie biele mleté
rozmarín
petržlenová vňať
pažitka
kôpor
100 g
maslo
Postup:
1.
Vypitvané pstruhy umyjeme, osušíme, posolíme z vonku aj z vnútra a pokvapkáme citrónovou šťavou.
2.
Rozmarín, petržlenovú vňať, pažítku a kôpor posekáme a zmiešame.
3.
Ryby obalíme v bylinkách a na chladnom mieste necháme 60 minút.
4.
Potom vložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme asi 20 minút, podľa veľkosti rýb. V polovici pečenia ryby obrátime. Podávame s opekanými zemiakmi.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/8567/pstruh-na-rozmarine/