Pražma pečená s olivami a paradajkami
9. 8. 2022
Pražma pečená s olivami a paradajkami: Jemnejšiu rybu ste nejedli
- 30 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny:
Potrebujeme:
-
2 kspražmy (mrazené)
-
1 kscitrón
-
8 kscherry paradajok
-
1 ksartičoka (nemusí byť)
-
15 kszelených olív bez kôstky
-
100 mlbieleho vína
-
1 kspetržlenová vňať
-
1 ksolivový olej
-
1 ksbageta ako príloha
Postup:
1. krok
Ryby rozmrazte a dobre usušte. Dajte na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a osoľte zvonku aj znútra. Do každej ryby dajte koliesko citróna.
2. krok
Okolo rýb dajte kolieska citróna, paradajky nakrájané na štvrtky, olivy a nakrájanú artičoku. Posypte petržlenovou vňaťou. Zeleninu osoľte a okoreňte a pokvapkajte olejom.
3. krok
Dajte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 10 minút. Potom do pekáča prilejte víno a pečte ďalších 10 minút. Podávajte s čerstvou bagetou.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/prazma-pecena-olivami-paradajkami-jemnejsiu-rybu-ste-nejedli