Roztopené maslo, mlieko, žĺtky a štipku soli dáme do misy a spolu premiešame. Pridáme štipku muškátového orieška, nasekanú pažítku a petržlenovú vňať. Nakoniec primiešame nakrájané rožky.
Domáca karlovarská knedľa
Domáca karlovarská knedľa
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
10 ksrožok
-
4 ksvajce
-
150 ghrubá múka
-
400 mlmlieko
-
1 balíčekkypriaci prášok do pečiva
-
125 gmaslo
-
podľa chutisoľ
-
podľa chutimletý muškátový oriešok
-
podľa chutičerstvá pažítka
-
podľa chutičerstvá petržlenová vňať
Postup
-
1
-
2
Vaječné bielky vyšĺaháme a pridáme ku pečivu. Následne primiešame aj hrubú múku. Všetko spolu poriadne premiešame.
-
3
Zmes rozdelíme na 2 časti a z každej pomocou fólie vytvarujeme knedlu. Dôkladne a pevne zvinieme a fóliu na niekoľkých miestach jemne prepichneme vidličkou.
-
4
Zabalené knedle vkladáme do vriacej vody a varíme približne 20 až 30 minút.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6614/domaca-karlovarska-knedla/