Vatapá
Vatapá
Zloženie:
- 250 g sušených kreviet
- 75 g pražených a lúpaných arašidov
- 75 g kešu orechov
- 1,5 šálky múky
- 1 l kokosového mlieka
- petržlen
- koriander
- 2 paradajky
- 1 cibuľa
- 100 ml palmového oleja
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 0,5 cm koreňa zázvoru
- soľ
1. Krevety umyjeme a olúpeme. Polovicu kreviet s arašidmi a kešu orieškami rozdrvte v mažiari.
2. Múku zmiešame s 0,5 l kokosového mlieka a zvyšok kokosového mlieka dáme do hrnca.
3. Rovnako zomelieme petržlenovú vňať a koriander a pridáme do kokosového mlieka v hrnci. Nakrájajte cibuľu a paradajky a pridajte ich spolu so zmesou mliečno-múky a mletými krevetami a krátko ich priveďte k varu.
4. Pridajte palmový olej, olivový olej, zvyšné krevety a nastrúhaný zázvor a dobre premiešajte. Potom dusíme asi 25 minút, kým nebude konzistencia pekná a krémová.
Zdroj: https://skn.koshachek.com/articles/kulinarsky-svet-brazilie-jedte-chytrejsie.html