Ako prvé si pripravíme rybu. Filety morského vlka dôkladne umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak a soľ. Necháme odležať minimálne 30 minút.
Rybí guláš (Moqueca)
Rybí guláš (Moqueca)
Typické brazílske jedlo, ktorého základom je palmový olej. Výborná pochúťka pre milovníkov rýb.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
4 ksmorský vlk filet
-
4 strúčikycesnak
-
3 kscibuľa (2ks nakrájaná na kocky, 1ks na kolieska)
-
4 PLšťava z citróna alebo limetky
-
3 PLpalmový olej
-
3 PLolivový olej
-
1/2 konzervykokosové mlieko
-
1 ksčervená paprika čerstvá
-
1 kszelená paprika čerstvá
-
2 ksparadajka zbavená šupky
-
2 dlvoda
-
koriander
-
jarná cibuľka
-
soľ
Postup:
-
1
-
2
V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľku a restujeme. Po chvíľke pridáme marinované filety a opečieme z každej strany. Potom pridáme palmový olej, cibuľu nakrájanú na kolieska, kokosové mlieko a podlejeme vodou. Zakryjeme a dusíme približne 15 minút.
-
3
Papriky očistíme a nakrájame na menšie plátky. Paradajky zbavíme šupky a nakrájame na plátky. Všetko pridáme do panvice. Na záver ešte pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nasekaný koriander. Zakryjeme a už len krátko prevaríme.
-
4
Podľa chuti pridáme ešte soľ. Podávame s bielou alebo kokosovou ryžou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9287/rybi-gulas-moqueca/