Kuracie mäso s Pequi
Kuracie mäso s Pequi
Zloženie:
- 4 kuracie stehná
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička kurkumy
- 500 ml kuracieho vývaru
- 1 pohár Pequi
- 1 chilli paprička
- 1 zväzok koriandra
- iná zelenina podľa vášho výberu, napríklad paprika
1. Kuracie stehná zo všetkých strán na vysokej panvici dobre opečieme a potom odstavíme.
2. Nakrájajte cibuľu a cesnak a poduste ich na pekáči na kuriatku. Pridajte kurkumu.
3. Kuracie stehná vložíme späť do panvice a pridáme vývar. Kuracie mäso by malo dusiť, ale nie plávať vo vývare. Mäso dusíme 10 minút.
4. Pequi scedíme a pridáme k mäsu spolu s chilli, až kým nebude mäso mäkké a uvarené (asi 20 minút).
5. Koriander umyte, pretrepte, nasekajte a pridajte na konci doby varenia. Dochutíme podľa chuti a podávame s ryžou.
Zdroj: https://skn.koshachek.com/articles/kulinarsky-svet-brazilie-jedte-chytrejsie.html