Fazuľu premyjeme a namočíme do vody na noc.
Guláš z čiernej fazule (Feijoada)
Guláš z čiernej fazule (Feijoada)
Slávny, pomaly varený guláš z čiernej fazule. Neuveriteľne chutné a aromatické jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a je absolútnou pastvou pre chuťové poháriky.
Ingrediencie:
-
1 kgbravčové pliecko
-
500 gčierna fazuľa suchá
-
2 kscibuľa
-
6 strúčikovcesnak
-
200 gpikantná klobása
-
200 gslanina
-
3 PLolej
-
3 ksbobkový list
-
2 litrehovädzí vývar
-
podľa chutisoľ, mleté čierne korenie, chilli
Postup:
-
1
-
2
Pripravíme si veľký hrniec a zohrejeme olej. Bravčové pliecko umyjeme a prudko opečieme z každej strany do zlatista. Vyberieme a dáme bokom.
-
3
Do výpeku pridáme nakrájanú slaninku a restujeme na miernom ohni. Po chvíľke pridáme nakrájanú cibuľu na plátky, pečieme približne 5 minút.
-
4
O chvíľku pridáme prelisovaný cesnak a nakrájanú klobásku. Všetko dobre premiešame, vložíme naspäť bravčové pliecko, pridáme údené mäso a čiernu fazuľu. Do hrnca vložíme aj bobkový list, čierne korenie celé a podlejeme vývarom. Všetky suroviny by mali byť zaliate.
-
5
Zakryjeme a varíme pri nízkej teplote približne 2 hodiny. Občas premiešame.
-
6
Približne po hodine varenie vyberieme pliecko a údené mäso. Nakrájame na kocky a opäť vložíme do hrnca a varíme ešte hodinu. Ak chcete mať guláš hustejší, hrniec už neprikrývajte aby sa časť vody odparila. Naopak, ak máte radšej riedší, podlejeme ešte vývarom alebo vodou.
-
7
Podľa potreby dochutíme soľou, mletým čiernym korením a chilli. Hotový guláš podávame s ryžou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9285/gulas-z-ciernej-fazule-feijoada/