Cacarú - korenené kraby
Cacarú - korenené kraby
Zloženie:
- 1 okra
- soľ
- Šťava z 2 limetiek
- Koriander, čerstvý
- 5 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 papriky
- 250 g krabov
- 50 g nesolených arašidov alebo kešu orieškov
- palmový olej
- 4 paradajky
1. Okra struky umyjeme, zbavíme stopiek a nakrájame na kolieska. Krúžky zmiešame so soľou a limetkovou šťavou a necháme 10 minút postáť.
2. Koriander, cibuľu, cesnak, papriku nahrubo nasekáme a roztlačíme pomocou malty.
3. Nakrájajte polovicu kreviet v mixéri a zvyšok odložte bokom.
4. Orechy pomelieme tiež najemno.
5. Mletú cibuľu opražíme na panvici s palmovým olejom, pridáme nasekané paradajky. Pridajte kraby, lusky ibišteka, orechy a trochu vody.
6. Poriadne premiešame a dusíme asi 30 minút.
Ako prílohu odporúčame ryžu.
Zdroj: https://skn.koshachek.com/articles/kulinarsky-svet-brazilie-jedte-chytrejsie.html