Do hrnca dáme zohrievať zeleninový vývar. A nachystáme si všetky suroviny.
Šampiňónové rizoto, FOTORECEPT
Šampiňónové rizoto, FOTORECEPT

Ingrediencie:
Postup:
Jednoduché, aromatické rizoto na všedný deň.

V rajnici zahrejeme olej, maslo a pridáme na menšie kúsky pokrájané šampiňóny, ktoré za stáleho miešania opekáme do zlato-hneda s pridaním soli a korenia. Vytiahneme.

Potom pridáme ešte kvapku oleja a opražíme si zeleninový základ z nadrobno nakrájanej cibule, strúhaného zeleru, mrkvy a pretlačeného cesnaku. Keď je zelenina mäkká pridáme ryžu, minútku opražíme a zalejeme naberačkou vývaru (v tomto momente môžeme pridať aj deci bieleho vínka). Vždy keď ryža nasaje vývar pridáme ďalšiu naberačku, kým nebude ryže mäkká.

Pred koncom varenia vrátime do rajnice opečené šampiňóny, nastrúhaný parmezán, lyžicu masla a hrsť petržlenovej vňate.

Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/75644/fotorecept-sampinonove-rizoto/