Panzanella
16. 9. 2022
Panzanella

Zdroj: dolcesusina
4
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
2 ks
chlieb biely starý
2 ks
rajčina
1 ks
šalátová uhorka
1 ks
červená cibuľa
podľa chuti
soľ, korenie, bazalka, ocot, olivový olej
Postup:
Panzanella je typické toskánske sedliacke predjedlo, veľmi osviežujúce hlavne v letných mesiacoch.
1.
Starý chlieb nakrájame na hrubšie krajce a ponoríme nachvíľu do vody. Pozor musí zmäknúť, ale nie sa rozpustiť. Chlieb vyžmýkame a natrháme na menšie kúsky.
2.
Ostatné suroviny nakrájame na drobné kocky a zmiešame s chlebom. Osolíme, okoreníme čerstvým mletým korením, pridáme lístky čerstvej bazalky a dochutíme olivovým olejom a trochou vínneho octu. Budete prekvapení, aké je to svieže a chutné :)
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/67709/talianska-plnena-fasirka/