Droždie dáme do vlažnej vody a vidličkou rozmiešame.
Focaccia
Focaccia

Ingrediencie:
Postup:
Talianska chlebová placka z kysnutého cesta.
Pridáme trochu múky, rozmiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Postupne pridávame ostatnú múku, kým nevznikne cesto.
V miske cesto vypracujeme a odložíme na teplé miesto. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 2 hodiny.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a upravíme do bochníka. Rukami ho natiahneme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a upravíme podľa tvaru plechu.
Povrch cesta bohato natrieme olivovým olejom a až teraz osolíme. Soľ s olejom rukami rovnomerne rozotrieme. Končekmi prstov urobíme nahusto jamky a dáme piecť.
Môžeme ho však aj obložiť zeleninou podľa svojej chuti a posypať bylinkami či semienkami. Pri tvorení oblohy sa fantázii medze nekladú.

Focacciu pečieme pri teplote 250 °C cca 10-15 minút. Upečenú necháme vychladnúť asi 10 minút a potom pokrájame. Podávame na raňajky, k polievke či k vínu. Dobrú chuť!

Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/73758/focaccia/