Mäso pokrájajte na kocky a posypte múkou tak, aby sa v nej trocha obalilo.
Dusené bravčové so zemiakmi a zeleninou na taliansky spôsob
Dusené bravčové so zemiakmi a zeleninou na taliansky spôsob, FOTORECEPT
Ingrediencie:
Postup:
Z talianskej gastronómie väčšinou varíme pizzu, cestoviny a tiramisu. Rada objavujem iné a zaujímavé recepty, ako toto dusené bravčové.

Mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak očistite a pokrájajte na malé kúsky.

Zemiaky očisite, pokrájajte na menšie kocky a prepláchnite, aby sa zbavili škrobu.

Do rozohriatej panvice dajte olej a slaninku pokrájanú na kocky. Orestujte ich spolu.

Pridajte zeleninovú zmes a ďalej opekajte. Potom ju dochuťte soľou a korením. Vložte do hrnca mäso a nechajte ho zatiahnuť, následne primiešajte scedné zemiaky. Opäť použite soľ a korenie.

Celú zmes chvíľku orestujte. Zalejte ju vývarom a prilejte aj pohár vína. Za občasného miešania varte a vyduste pomaly nadbytočnú vodu.

Krátko pred dovarením pridajte sušené paradajky a hrášok.

Všetko zamiešajte a duste tak, aby zostalo už len trochu šťavy.

Dusené bravčové podávajte s plátkom čerstvého chleba.

Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76579/talianske-dusene-bravcove-so-zemiak/