Najprv si pripravíme omáčku. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a dusíme. Pridáme mäso, dusíme spolu asi 5 minút, zalejeme paradajkovým pretlakom, dodáme sušené paradajky a ochutíme korením a bylinkami. Hotové odstavíme z platne.
Cannelloni s bolonskou omáčkou
15. 9. 2022
Cannelloni s bolonskou omáčkou
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
1 balíček
cestoviny cannelloni
500 g
mleté teľacie mäso
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
500 ml
paradajkový pretlak
sušené paradajky
soľ, čierne korenie, bazalka, oregano
200 g
strúhaný tvrdý syr
parmezán na posypanie
maslo na vymazanie pekáča
Postup:
Kúsok Talianska vo vašej kuchyni. Mňam!
1.
2.
Spodok a strany skla na pečenie potrieme maslom, na dno dáme asi 2 pl pripravenej omáčky a rovnomerne rozotrieme.
3.
Na rade sú cannelloni, ktoré ponorím do omáčky a takto ich naplním. Ukladám ich tesne vedľa seba a len jednu vrstvu. Na takto pripravené cestoviny rozotrieme zvyšnú omáčku, nastrúhame syr (ja nešetrím
Vyhľadávanie
Archív
<< | november / 2024 | >> |
Štatistiky
Online: | 16 |
---|---|
Celkom: | 46689 |
Mesiac: | 1811 |
Deň: | 119 |