Tabbouleh – arabský šalát
Tabbouleh – arabský šalát
Nádherne farebný a svieži šalát s bulgurom.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
100 gbulgur
-
4 ksstredne veľká paradajka
-
1 zväzokjarná cibuľka
-
2 hrstepetržlenová vňať
-
1/2 hrstelístky čerstvej mäty
-
2 kslimetka (šťava)
-
100 mlolivový olej
-
podľa chutisoľ, mleté čierne korenie
Postup:
-
1
Bulgur zalejeme dvojnásobkom vriacej vody a necháme postáť 30 minút.
-
2
Medzitým si nakrájame paradajky na kocky a nasypeme ich do šalátovej misy.
-
3
Pridáme na kolieska pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a nasekané mätové lístky.
-
4
Pridáme napučaný bulgur, soľ, čierne korenie, limetková šťavu, olej a všetko spolu vymiešame do krásne farebného šalátu.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8619/tabbouleh-arabsky-salat/