Cviklový šalát
Najlepší cviklový šalát

Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim najobľúbenejším :) Najlepšie chutí dobre vychladený, kedy nás super osvieži.
Suroviny:
500 g uvarená | |
5 ks | |
cca 100 g | |
2 ks menšie | |
250 ml | |
Postup:
- 1
Cviklu umyjeme a uvaríme aj so šupkou do mäkka. Po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na strúhadle (ja väčšinou kupujem predvarenú cviklu, ktorú môžem hneď použiť).
- 2
Pridáme nastrúhané uhorky, kukuricu a na drobné kúsočky posekané jablká (sú lepšie ako keby sa strúhali).
- 3
Do bieleho jogurtu primiešame podľa chuti soľ, korenie a strúhaný cesnak. Jogurt pridáme k šalátu a dobre premiešame.
- 4
Šalát dáme dobre vychladiť do chladničky na pár hodín. Za ten čas sa jednotlivé chute prepoja.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/najlepsi-cviklovy-salat-/74350-recept.html