Ruský šalát
18. 9. 2022
Ruský šalát

Zdroj: kucharka111
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
200 g
cvikla
200 g
zemiaky
60 g
mrkva
2 ks
nakladané uhorky
40 g
kyslá kapusta
80 g
cibuľa
3 PL
slnečnicový olej
1 PL
horčica
ocot
1 KL
cukor
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
voda
soľ
Postup:
1.
Cviklu umyjeme, zalejeme horúcou vodou a uvaríme do mäkka. Keď vychladne ošúpeme ju, nakrájame na rezance alebo drobné kocky.
2.
Očistenú mrkvu uvaríme a nakrájame ku cvikly.
3.
Očistenú cibuľu, uhorky a uvarené zemiaky nakrájame na plátky, pridáme kyslú kapustu nakrájanú na drobné kúsky a pokvapkáme polovicou pripraveného oleja.
4.
Pripravenú zeleninu zalejeme nálevom z ostatných surovín, premiešame a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
5.
Šalát môžeme podávať ako predjedlo alebo prílohu k rybám.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/14700/rusky-salat/