Paella-španielske národné jedlo
27. 8. 2022
Paella

Zdroj: receptarka
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
300 g
ryža
250 g
plody mora (druhá verzia paelly je bez morských plodov)
150 g
hrášok
200 g
bravčové mäso
100 g
zelené fazuľky
600 ml
vývar
1 ks
červená paprika
2 ks
paradajka
1 ks
klobása
4 ks
kuracie stehno
2 ks
cibuľa
trochu
olej
trochu
soľ
štipiek
cesnak
trochu
korenie
trochu
šafrán
Postup:
1.
Kuracie stehna opečieme na oleji a môžeme ich prekrojiť na polovicu. Osolíme ich a vyberieme. Do panvice dáme nakrájanú cibuľu a cesnak, speníme, pridáme nakrájané mäso a opečieme. Prisypeme nakrájanú klobásu, papriku, olúpané paradajky, fazuľky, okoreníme a dochutíme šafranom a podusíme. Pridáme plody mora a chvíľu podusíme.
2.
Olej zohrajeme na veľkej panvici a vsypeme opláchnutu ryžu. Opekáme, až kým nezosklovatie. Osolíme a zalejeme vývarom. Pridáme kuracie mäso, zmes bravčového mäsa a zeleniny a rovnomerne všetko rozložíme na panvici alebo pekáči. Panvicu vložíme do rúry a paellu dusíme približne 20 minút. Podľa potreby ju podlievame. Ku koncu nasypeme hrášok a dáme preč pokrievku, aby sa vyparila voda. Servírujeme.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/32319/paella/