Na drobné kocky pokrájame mäso a vložíme do rozpáleného oleja prípadne masti, posolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Z tuku vyberieme opečené mäso. Na tom istom tuku zapeníme do zlatožlta pokrájanú cibuľku, poprášime mletou paprikou, pridáme rajčiakový pretlak, zalejeme horúcou vodou a všetko krátko povaríme. Vložíme opečené mäso, ktoré v tejto šťave podusíme 10 minút.
Džuveč/Rizoto
24. 8. 2022
Džuveč

Zdroj: iStockphoto
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
400 g
bravčové mäso
300 g
zelená paprika
200 g
cibuľa
200 g
paradajka
100 g
fazuľový struk
80 g
ryža
80 g
olej
40 g
rajčiakový pretlak
20 g
cesnak
8 g
mletá červená paprika
1 ks
baklažán
ks
mleté čierne korenie
ks
soľ
ks
kôpor
Postup:
1.
2.
Vyberieme do čistej rajnice, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, rajčiaky pokrájané na štvrťky a papriku pokrájanú na pásiky. Potom pridáme uvarenú ryžu a zalejeme zvyškom rajčiakovej opaprikovanej šťavy. Posolíme a zapečieme v rúre. Obsah nemiešame, len občas ho trošku potrasieme. Naberačkou kladieme na teplý tanier a posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/34194/dzuvec/