Vajíčka vložíme do vriacej vody a varíme 9 až 10 minút (na tvrdo). Hneď ich schladíme pod studenou vodou a ošúpeme. V miske ich poprášime kurkumou a čili a dobre ich v korení obalíme.
Vajíčkové karí (Anda Masala)
Vajíčkové karí (Anda Masala)
Perfektné, pikantné, bezmäsité karí, ktoré si zamilujete.
Ingrediencie:
-
6 ksvajce
-
1/4 KLkurkuma
-
1/4 KLmleté čili
-
1 PLolej
-
3 PLolej
-
1 KLrasca cela
-
1 kszelená čili paprička
-
2 kscibuľa
-
2 strúčikycesnak
-
1 KLstrúhaný čerstvý zázvor
-
5 PLpasírované paradajky
-
1/2 KLsoľ
-
4 PLbiely jogurt
-
1/4 KLkurkuma
-
1/4 KLmleté čili
-
1/2 KLgaram masala
-
1 KLmletý koriander
Postup:
-
1
-
2
Na panvici zahrejeme lyžicu oleja a vajíčka na ňom za stáleho miešania a otáčania opražíme do zlato-hneda (cca 3 minúty).
-
3
Vajíčka odložíme bokom a na panvici zahrejeme ďalší olej (3 PL), do ktorého nasypeme celú rascu a na kolieska pokrájanú zelenú papričku. Po chvíľke pridáme nasekanú cibuľu, soľ a všetko spolu restujeme, kým nebude cibuľa mäkká (5 minút).
-
4
Následne pridáme pretlačený cesnak, postrúhaný zázvor a zmes podlejeme pasírovanými paradajkami a zhruba pol deci vody. Plemeň stiahneme na minimum a prilejeme jogurt, v ktorom sme rozmiešali kukrkumu, čili, masalu a koriander. Zmes podlejeme asi deci vody, panvicu zakryjeme a všetko spolu povaríme asi 5 minút.
-
5
Nakoniec pridáme opäť trochu vody (deci), na vajíčkach urobíme zárezy (asi tri pozdĺžne na každé vajce), vložíme ich do kari a všetko premiešame.. Opäť zakryté povaríme asi 5 minút.
-
6
Horúce vajíčkové karí podávame samotné alebo s napríklad domácim naanom.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9262/vajickove-kari-anda-masala/