V hrnci na rozpustenom masle speníme nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a postrúhaný zázvor.
Šošovicové karí
Šošovicové karí
Šošovica je plná bielkovín, takže tomuto bezmäsitému karí z nej mäsko vôbec nechýba.
Ingrediencie:
-
3 PLmaslo
-
1 kscibuľa
-
4 strúčikycesnak
-
1 ksčerstvý zázvor (asi 2 cm kúsok)
-
2 PLkari korenie
-
1 KLkurkuma
-
200 gšošovica
-
1 konzervakokosové mlieko
-
1 konzervadrvené paradajky
-
1/2 KLkajenská paprika
-
1 KLsoľ
-
1/2 KLmleté čierne korenie
-
700 mlvoda
Postup:
-
1
-
2
Pridáme karí, kurkumu a pražíme do voňavej kaše.
-
3
Potom prisypeme suchú, prebratú šošovicu, premiešame a všetko zalejeme kokosovým mliekom.
-
4
Do hrnca pridáme aj drvené paradajky, vodu (700 ml), zakryjeme a varíme na strednom plameni približne 30 minút, kým šošovica nezmäkne.
-
5
Potom pokrievku zložíme a varíme ešte asi 10 minút, pokiaľ nám karí pekne nezhustne.
-
6
Hotové karí servírujeme s varenou ryžou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8633/sosovicove-kari/