Ovocné čatní
18. 9. 2022
Ovocné čatní

Zdroj: dreamstime
85
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
500 g
tekvica
2 PL
maslo
300 ml
biele víno
400 g
jablko
50 g
sušené brusnice
4 PL
med
Postup:
1.
Na miernom ohni v rozpálenom hrnci rozpustíme med, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, všetko spolu premiešame. Prilejeme víno a na miernom ohni varíme, kým sa neodparí.
2.
Keď zmes začne vrieť, pridáme olúpané jablká nakrájané na kocky a brusnice. Všetko spolu varíme domäkka.
3.
Horúce čatní nalejeme do pohárov, ktoré uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 90°C. Nebojte sa, že v čatní bude cítiť víno, všetko sa pri varení odparí.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/43744/ovocne-catni/