V hlbokej panvici rozpálime olej a krátko v ňom opražíme koreniny: rascu, bobkový list, kardamon, čili, koriander a kukrkumu.
Kuracie kúsky v karí omáčke
Kuracie kúsky v karí omáčke
Rýchle kuracie mäsko v aromatickej omáčke.
Ingrediencie:
-
2 PLolej
-
1 KLdrvená rasca
-
1 ksbobkový list
-
3 kskardamón
-
1/2 KLčili vločky
-
1 KLkurkuma
-
1 KLmletý koriander
-
1 ksveľka cibuľa
-
2 strúčikycesnak
-
1 KLstrúhaný zázvor
-
1/2 KLsoľ
-
500 gkuracie rezne
-
1 konzervakokosové mlieko
-
1 hrsťčerstvý koriander
Postup:
-
1
-
2
Potom pridáme na tenké prúžky nasekanú cibuľu a restujeme do mäkka.
-
3
Následne v panvici krátko orestujeme prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor a všetko posolíme.
-
4
Prilejeme trochu vody a dusíme do hustej pasty, do ktorej zamiešame kuracie mäso pokrájané na väčšie kúsky. Za občasného podlievania troškami vody dusíme 15 až 20 minút.
-
5
Nakoniec všetko zalejeme kokosovým mliekom a dochutíme soľou a povaríme ešte asi 5 minút, aby omáčka zhustla.
-
6
Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom a môžeme podávať s dusenou ryžou alebo domácim naanom.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8748/kuracie-kusky-v-kari-omacke/