Kura na mrkve a cibuli
Kura na mrkve a cibuli
Jednoduché, delikátne jedlo na všedný i sviatočný obed.
Ingrediencie:
-
1 kgkúsky kuraťa (horné stehná, dolné stehná, prsia)
-
1 KLdrvená rasca
-
1 KLkari korenie
-
1 KLsoľ
-
3 PLolej
-
2 ksveľká mrkva
-
2 ksveľka cibuľa
-
2 PLparadajkový pretlak
Postup:
-
1
Kuracie kúsky (spolu s kožou) vložíme do misky, prisypeme rascu, karí korenie a soľ. Všetko spolu premiešame a necháme postáť pri izbovej teplote zhruba hodinu.
-
2
Mrkvu pokrájame na kocky, cibuľu zase na hrubšie plátky.
-
3
V hrnci vhodnom do rúry zahrejeme olej a marinované kúsky mäsa na ňom opečieme z oboch strán do zlato-hneda. Kura opečieme a hneď vytiahneme bokom.
-
4
Do vzniknutého výpeku naraz pridáme cibuľu a mrkvu a restujeme, kým zelenina nezíska zlato-hnedý nádych. Potom pridáme pretlak, premiešame a všetko podlejeme vodou (3 až 4 deci).
-
5
Na cibuľu a mrkvu poukladáme kúsky kuraťa, hrniec zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na cca hodinu. Ak sme použili mäso bez kostí (prsia či vykostené stehná) v rúre mu postačí aj 30 minút. Nakoniec hrniec odokryjeme a pečieme ešte 5 - 10 minút nezakryté.
-
6
Kura na mrkve a cibuli podávame napríklad s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9378/kura-na-mrkve-a-cibuli/