Nachystáme si zeleninu: cibuľu pokrájame na menšie kúsky, cesnak nasekáme na drobno, mrkvu nakrájame na kolieska a zemiaky na menšie kocky.
Indická šošovicová polievka
Indická šošovicová polievka
Voňavá polievka plná exotických korením vás krásne zasýti a povzbudí.
Ingrediencie:
-
2 PLolivový alebo kokosový olej
-
1 ksveľka cibuľa
-
3 strúčikycesnak
-
1 PLčerstvý zázvor (strúhaný)
-
1 PLkari korenie
-
1/2 KLkurkuma
-
1/2 KLmleté čili
-
3 ksstredne veľké zemiaky
-
2 ksmrkva
-
200 gčervená alebo žltá šošovica
-
1 literzeleninový vývar (al. bujón)
-
2 ksparadajka
-
podľa chutisoľ
Postup:
-
1
-
2
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak a všetky koreniny: zázvor, karí, kurkumu i čili. Všetko spolu restujeme, kým cibuľa nezmäkne a nevytvorí sa nám pasta. Aby cesnak nezhorkol, môžeme zmes podliať troškou vody.
-
3
K voňavej paste potom pridáme zemiaky, mrkvu i premytú šošovicu. Všetko spolu premiešame, opekáme asi minútku a nakoniec zalejeme vývarom.
-
4
Polievku varíme za občasného miešania zhruba 30 minút.
-
5
Asi 5 minút pred koncom varenia pridáme na kocky pokrájané paradajky, polievku ochutnáme a prípadne ešte dochutíme soľou či koreninami.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8850/indicka-sosovicova-polievka/