Marinované medové rebierka
11. 8. 2022

Marinované medové rebierka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 pekáč
-
- Obtiažnosť
- Ľahké
Ingrediencie:
- asi 1000 g bravčové rebrá, alebo úzky bôčik s kosťou
- olej na pečenie
- Marináda:
- 2 PL worchestrová omáčka
- 1 PL sójová omáčka
- 1 KL čilli omáčka alebo kúsok posekanej čilli papričky
- 2 PL paradajkový pretlak alebo kečup
- 3 ks strúčik cesnaku
- 2 PL olej
- 3 PL med
- 1 PL posekaný petržlen /nemusí byť/
- .
Postup:
- 1. Rebierka umyjeme, osušíme, pokrájame pozdĺž kostí a namočíme do marinády vymiešanej z uvedených prísad.
- 2. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín a kľudne aj deň, dva, potom poukladáme do vymasteného pekáča a upečieme dočervena.
- 3. Pečieme min. hodinu na 200 stupňov zakryté alobalom a podliate marinádou a troškou vody.
- 4. Po upečení jemne zapečieme.
- 5. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi, alebo verziu s chlebom a rôznymi pochutinami. Rebierka môžete grilovať aj na grile v alobale.
- 6. Dobrú chuť !!!
Zdroj: https://pecene-varene.sk/recipe-items/marinovane-medove-rebierka/