Bravčové rebierka na fazuli
Bravčové rebierka na fazuli
Ingrediencie:
- 1 kg bravčových rebierok
- 250 g fazule
- 7 strúčik cesnaku
- 3 ks bobkové listy
- trochu soľ
- 3 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica trstinového cukru
- 100 g paradajkového pretlaku
- 1/2 ks pomaranča
- 1/2 lyžička cayenského korenia
- 1 lyžica obyčajnej horčice
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- 100 g prerastenej slaniny
- 2 lyžica rastlinného oleja
- 2 ks cibule
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
Postup:
Krok 1
Fazuľu namočíme do vody deň vopred. Rebierka pokrájame na kusy po dvoch rebierkach a dáme variť do vody. Pridáme fazuľu, tri strúčiky cesnaku, bobkové listy, lyžičku soli. Varíme asi hodinu. Na olivovom oleji krátko osmažíme štyri na plátky pokrájané strúčiky cesnaku, pridáme cukor a miešame do skaramelizovania. Pridáme paradajkový pretlak, postrúhanú kôru a šťavu z polovice pomaranča, osolíme a okoreníme cayenským korením a premiešame. Pridáme horčicu, worcesterskú omáčku a krátko povaríme. Rebierka vyberieme, poukladáme ich na plech, potrieme pripravenou omáčkou a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Pečieme do hneda. Fazuľu scedíme. Na oleji opražíme na kocky pokrájanú prerastenú slaninu. Cibuľu prekrojíme na polovice a pokrájame na tenké plátky. Pridáme k opečenej slanine. Premiešame a chvíľu spolu dusíme. Pridáme scedenú fazuľu, mleté čierne korenie a premiešame. Podlejem vývarom z mäsa a fazule a dusíme asi 20 minút. Upečené rebierka podávame položené na fazuli.
Zdroj: https://www.receptar.sk/recepty/11301/bravcove-rebierka-na-fazuli